Svimmelhed - CymaticNaturedb

Din Mentale tilstand kommer Fysisk til udtryk
Gå til indhold

Svimmelhed

Værd at vide om Helse > Symptomer

Svimmelhed er et symptom, der optræder hos mænd og kvinder i alle aldre.
De fleste, der rammes af svimmelhed vil frygte, at det drejer sig om sygdom i hjernen, for eksempel en hjerneblødning eller en svulst. Det er heldigvis meget sjældent tilfældet. Langt de fleste akutte tilfælde af svimmelhed skyldes syg-domme i det indre øre, hvor balancesystemet er placeret. Det drejer sig typisk om lidelser såsom Menières sygdom, virus på balancenerven eller ørestens-sygdom, men også Whiplash patienter kan være svimle. Jo voldsommere svimmelhed, jo større er sandsynligheden for, at der er tale om sygdom i øret.
Er der samtidig symptomer i forbindelse med hørelsen, eksempelvis døvhed, nedsat hørelse eller øresusen (tinnitus), er det givet, at sygdommen er lokaliseret til øret, hvor behandling i de fleste tilfælde er hurtig, enkel og effektiv. Det skal fremhæves, at svimmelhed oftest er et forbigående fænomen. Kun hvis det er vedvarende bør man søge læge.
Årsager til akut svimmelhed
Svimmelhed skyldes oftest sygdom i øret. Lidelser såsom Menières sygdom, virus på balancenerven
eller ørestenssygdom, men også Whiplash patienter kan være svimle.
Almindelige årsager
til svimmelhed, er at man står på hælene, oplever ubehag ved blodprøve-tagning, har hovedpine, mellemørebetændelse eller blodmangel på grund af jernmangel.
Mere sjældne årsager
til svimmelhed, er blodmangel grundet mangel på vitamin B12, blodmangel grundet mangel på folinsyre, graviditetsblodmangel, alkoholmisbrug, medicin-misbrug, meniérès sygdom, blodprop i hjertet, i lungen eller i hjernen.
Kvalme & opkastfornemmelse:
Svimmelhed i kombination med meget stærk kvalme kan evt.
handle om Menières sygdom, der er en tilstand præget af pludselige anfald med svimmelhed, kvalme, opkastninger, svigtende hørelse og øresusen. Sygdommen er dog forholdsvis sjælden.
Almindelig besvimelse
. Klik her og læs også om besvimelse, svimmelhed og forebyggelse.Svimmelhed starter oftest om natten, hvor man vågner, fordi man oplever en ubehagelig fornemmel-se af at 'tumle rundt', når man vender sig i sengen. Et 'anfald' varer 20-30 sekunder og provokeres af bestemte bevægelser med hovedet. Anfaldene skyldes, at der kommer krystaller fra ørestensorganet ud i ørets buegange og derved forstærker det indre øres opfattelse af dine bevægelser i et bestemt plan dramatisk, hvilket er forklaringen på den kraftige svimmelhed.
Ginkgo biloba:
Naturlægemiddel du måske kan få glæde af mod svimmelhed
Har svimmelhed stået på i længere tid, og har din læge udelukket, at sygdom er årsagen findes der enkelte naturlægemidler til behandling af længerevarende svimmelhed, hovedpine eller susen for ørerne, men som nævnt forudsættes, at lægen først har udelukket sygdom som årsag til din svimmelhed. Blandt de produkter du i givet fald kan tænkes at få hjælp af er fx Ginkgo Biloba Max
som kan købes i Matas og Helsekost. - Ginkgo biloba forbedrer blodcirkulationen i hjernen og i benene. Specielt kan Ginkgo biloba hjælpe ældre, der lider af dårlig hukommelse, svimmelhed, øresusen og forvirring, ligesom det kan lindre angst, depression og hovedpine.

Pris: 125,00 kr
.
Føj til kurv

Klik på understreget tekst for mere information

Pris: 79,95 kr


Tilbage til indhold