Sådan laver du en god kop te - CymaticNaturedb

Din Mentale tilstand kommer Fysisk til udtryk
Gå til indhold

Sådan laver du en god kop te

Naturmidler > Teer

Sådan laver du en god kop te

Sort the
Vandet til brygning af sort the skal altid være lige under kogepunktet. Tag kedlen af i samme øjeblik vandet koger. Når sort the tilberedes, er det af stor vigtighed, at tepotten forvarmes med kogende vand. De aktive stoffer i teen frigives ved en temperatur på 90-100 grader. Trækketiden er 2-4 minutter, afhængig af personlig smag. Der kan ikke brygges igen på sorte teblade. Doseringen er omkring 2 g pr. kop afhængig af den ønskede styrke. Og så kan sort te både være opkvikkende ved at lade den trække i 2-4 minutter, og beroligende ved trækketid på 8-10 minutter.

Grøn og hvid te

Ved brygning af grøn og hvid te skal vandet være 80-85 grader, og tepotten skal altid skoldes før brug. Brygges den grønne te ved for høj temperatur, får den en bitter smag. Jo bedre kvaliteten af tebladene er, jo lavere skal vandtemperaturen være. Bruger man "kraftige" grønne teer som for eksempel Gunpowder, kan første udtræk hældes ud, da den kan være stærkt bitter, til gengæld kan man brygge op til fire gange på de samme blade. Ønskes en koffeinfri te, kan man ligeledes vælge at hælde første udtræk ud. De stoffer som gør teen bitter, frigives inden for det første minut af trækketiden. Lad derfor kun teen trække i et minut, hvis første udtræk skal kasseres. Opleves den grønne te som bitter, kan det også skyldes overdosering af te. Ved gentagne brygninger på de samme blade kan man eventuelt tilsætte lidt friske blade ved hvert nyt udtræk. Doseringen er omkring 2 g pr. kop afhængig af den ønskede styrke.

Oolongte

Oolongte er en halvfermenteret te, en mellemting af en grøn og en sort te. Den skal brygges ved 90-100 grader varmt vand. Trækketiden er 3-6 min. Man kan lave op til fire udtræk på de samme blade. Doseringen er omkring 2 g pr. kop afhængig af den ønskede styrke.

Rød te

Rod the er også kendt som Rooibush eller "Afrikas skønhedste". Teen stammer fra Afrikas smukke Cederbergbierge 250 km nord for Cape Town. Denne the er lavet fra blade fra en særlig busk, der kun vokser her, hvor klimaet og jordbunden tilsammen giver de helt rette betingelser for Rooibush. Rod the er med lynets hast blevet utrolig populært i den vestlige verden. Rod te har dog været solgt i Danmark siden 1971 for et øget velbefindende. Det fine ved Rooibush te er, at den slet ikke indeholder koffein og kun 1 % garvesyre (garvesyren i almindelige teer ligger på 8-15%). Dertil har Teen et højt indhold af C-vitamin. Rod te er dobbelt så drøj i brug som sort the. Rooibush kan genopvarmes uden at blive bitter eller opbevares i køleskab som is-the i sommervarmen.

En tepotte må aldrig vaskes i opvaskemaskinen eller med sulfo; den skal blot skylles efter brug.



Tilbage til indhold